• CRAZY CHRISTMAS = 30 - 50% RABATT!

  • 40% RABATT PÅ ALLA SMYCKEN

  • Snabb leverans

  • Köp nu, betala sen

  • 14 dagars öppetköp

  • CRAZY CHRISTMAS = 30 - 50% RABATT!

  • SE REAN HÄR!

  • 40% RABATT PÅ ALLA SMYCKEN

  • Snabb leverans

  • Köp nu, betala sen

  • 14 dagars öppetköp

  • Snabb leverans

  • Köp nu, betala sen

  • 14 dagars öppetköp

För en kundupplevelse

Här kan du läsa om

COOKIES- OCH SEKRETESSPOLICY

1. Allmänt

När du besöker shop.zbh.se och eller zbh.se samlar vi in information om alla besök på vår webbplats.  Vi använder denna information för att förbättra din användarupplevelse, utvärdera användningen av de individuella elementen på shop.zbh.se och eller zbh.se samt för att understödja vår marknadsföring.

Här kan du läsa om vilken information vi samlar in, hur vi behandlar denna information, vad vi gör med den, vem som har tillgång till den och hur du kan kontakta oss gällande vår cookie- och sekretesspolicy.

Insamling av kunders personuppgifter på shop.zbh.se och eller zbh.se  sker inom ramen för gällande lagstiftning och EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR).

shop.zbh.se och eller zbh.se detekterar automatiskt IP-adress och data när du flyttar mellan olika sidor och tjänster på webbplatsen.   Om du loggar in eller prenumererar på vårt nyhetsbrev registrerar vi även detta, för att göra det enklare för dig nästa gång du besöker oss.

För att skapa en bättre upplevelse för dig använder vi i det sammanhanget olika analysverktyg som Google Analytics, som hjälper oss att samla in statistik om hur shop.zbh.se och eller zbh.se används.

 

shop.zbh.se och eller zbh.se samlar in uppgifter från användarna genom fem källor.

  • Genom cookies när du besöker våra webbplatser, t.ex. IP-adress, land, besökta sidor, kategorier och varumärken du tittat på, interaktion/klick och sökningar.
  • Genom köp, t.ex. demografiska uppgifter, mejladress, betalningsinformation, varor, beställningssumma, rabattnivå, varumärken och frekvens. Även skickade transaktionsmejl, t.ex. bekräftelse om beställning, leverans eller återbetalning.
  • Genom användarbeteende och engagemang i skickade meddelanden (mejl, SMS, post eller telefon), t.ex. öppningsfrekvens, klickfrekvens och den tid du använt för att läsa mejl, sändardomän och typ av e-postklient
  • Genom användare som lämnar uppgifter om sig själva (t.ex. lägger till ett favoritmärke eller information till kundprofilen)
  • Genom kreditprövning via ett bedömningsföretag som tredje part.

 

Ändamålet att samla in uppgifter betjänar olika områden:

  • Skyldigheter. För att uppfylla våra skyldigheter mot dig som kund eller användare av vår service – som köp, fakturering, kundservice och Mittzbh-kundkonto.
  • Kundservice. För att kunna hantera kundservice via Mittzbh-kundkonto., mejl, chatt eller telefon. För att svara på frågor angående din beställning eller tidigare beställningar, korrigera fel och att vägleda kunden.
  • Marknadsföring. För att visa inspiration, produkterbjudanden/-tjänster och personliga rekommendationer via webb, mejl, SMS, post, telefon och via annonsering hos tredje parter.
  • Kundupplevelse. För att förbättra kundernas upplevelse av att interagera med Zelected by Houze, som att göra din upplevelse på shop.zbh.se och eller zbh.se personlig, utveckla nya funktioner, tjänster och produkter. Detta omfattar också att administrera, skydda, driva och bibehålla våra webbplatser, att administrera och säkra system, att följa samlad statistik om användning och köp på webbplatsen och för att förbättra kunskapen om våra kunders preferenser.
  • Bedrägeri och risk. För att förhindra bedrägeri och göra riskbedömning.
  • Lagstiftning. För att följa gällande lagstiftning.
2. Profilering

Zelected by Houze skapar personliga kundprofiler baserade på dina insamlade uppgifter från alla uppgiftskällor/-kategorier, t.ex. sökbeteende tillsammans med dina köp och den information du har lämnat (t.ex. favoritprodukter). Vi kombinerar och analyserar dessa uppgifter i syfte att förbättra din upplevelse på shop.zbh.se och eller zbh.se, för att skräddarsy personliga erbjudanden och tjänster och för att bedöma kommunikationsfrekvensen.

Period för lagring av uppgifter.

Vi kommer att lagra dina personuppgifter så länge som det är nödvändigt för att uppfylla ändamålen som beskrivs i dessa villkor såvida inte en längre lagringstid krävs eller tillåts enligt lagen, av lagliga, skatte- eller tillsynsmässiga anledningar, eller för annat legitimt och lagligt affärsändamå

3. Cookies

När du besöker shop.zbh.se och eller zbh.se lagras cookies på din dator.  En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare för att känna igen din dator vid efterföljande besök.  Ingen personlig information lagras i våra cookies.

Nästan alla webbplatser använder cookies.  De lagras i din dator för att hjälpa dig, vilket bidrar till att analysera hur webbplatsen används så att användarupplevelsen kan förbättras.  I många fall är cookies nödvändiga för att man ska kunna tillhandahålla en viss tjänst på webbplatsen.

Informationen i dina cookies skickas mellan din webbläsare och en webbserver och inkluderar information om användarinställningar, inloggning samt hur webbplatsen används.

Vad används cookies till på shop.zbh.se och eller zbh.se?

Sökningar

När du besöker shop.zbh.se och eller zbh.se samlar vi in uppgifter om alla besök på vår webbplats. Vi använder dessa uppgifter för att förbättra din användarupplevelse, utvärdera användningen av de enskilda delarna av shop.zbh.se och eller zbh.se och för att stödja vår marknadsföring.

Sökningar kan utlösa ett servicemejl

shop.zbh.se och eller zbh.se samlar in ditt sökbeteende (t.ex. kategorier, märken, produkter du tittat på) för att förbättra kommunikationen om relevanta produkter och erbjudanden som skapas för dig. Ett exempel på denna insamling är de produkter du har lagt i varukorgen, men som du sedan har valt att inte fullfölja köpet av. Detta skulle kunna innebära att du får ett servicemejl som påminner dig om de produkter du har kvar i din varukorg. Om du inte vill få mejl om oavslutade beställningar kan du avanmäla dig direkt via länken i slutet av mejlet eller kontakta vår kundservice info@zbh.se.

Automatisk inloggning

shop.zbh.se och eller zbh.se upptäcker automatiskt vem du är, baserat på olika parametrar som IP-adress, enhet och cookies när du flyttar dig mellan olika sidor och tjänster på webbplatsen. Detta innebär att om du är inloggad på vår webbplats kommer du att bli inloggad automatiskt nästa gång du besöker shop.zbh.se och eller zbh.se från samma enhet. Samma automatiska inloggning kommer att ske om du klickar i ett Zelected Houze-mejl.

Analysverktyg

För att skapa en bättre upplevelse för dig använder vi olika analysverktyg som Google Analytics, som hjälper oss att samla in statistik om hur shop.zbh.se och eller zbh.se används.

För att avgöra vilka som besöker våra webbplatser använder vi cookies för att skapa demografisk och användarrelaterad statistik.  Detta ger oss möjlighet att anpassa och skapa innehåll och tjänster som matchar dina och andra användares önskemål och intressen. Nedan beskrivs syftena för de cookies som används på shop.zbh.se och eller zbh.se

Cookies från tredje part

shop.zbh.se och eller zbh.se använder en rad tjänster från tredje part på våra webbsidor.  Ibland använder även dessa tjänster cookies. Du kan välja att ej acceptera cookies från tredje part i din webbläsare genom att följa denna länk:

https://www.youronlinechoices.com/se/dina-val.

Bland annat används cookies från tredje part för att samla in statistik om dina besök hos shop.zbh.se och eller zbh.se; i sådant fall använder vi cookies för att t.ex. få veta vilka webbplatser du besöker och hur länge du besöker dem.  I detta fall använder vi systemet Google Analytics från Google.

Du kan välja bort Google Analytics här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Retargeting

shop.zbh.se och eller zbh.se samarbetar också med andra företag för att öka vår online- annonsering för att se till att du bara ser relevanta annonser. I det sammanhanget använder vi till exempel följande leverantörer: Facebook ads,, Google Adform, YouTube och Instagram. Om du inte vill få den typen av annonser kan du ta bort din cookie här

shop.zbh.se och eller zbh.se innehåller komponenter från tredje part som t.ex. “Facebook-rekommendation”, “Facebook-gilla” och “Google+”.  Dessa komponenter från tredje part innebär att ägaren till tredjepartskomponenten, t.ex. Facebook eller Google, tar emot tekniska data om din webbläsare, IP-adress, vilka sidor du besöker hosshop.zbh.se och eller zbh.se och liknande.  Den behandling som ägaren till tredjepartskomponenten gör ligger utanför vår kontroll och rör endast dig och ägaren till tredjepartskomponenten.

shop.zbh.se och eller zbh.se använder sig av dessa komponenter för att kunna länka direkt till våra sociala mediewebbplatser och därmed säkerställa en smidig navigation för dig som kund.

Funktionalitet

Hos shop.zbh.se och eller zbh.se finns det ett antal tekniska cookies som krävs för hantering av funktionaliteten på åtskilliga delar av shop.zbh.se och eller zbh.se.  Dessa är de cookies som lagras när du loggar in på shop.zbh.se och eller zbh.se och lagras för att hålla ordning på innehållet i din kundvagn, dina favoriter osv.

Hur undviker jag cookies?

Om du inte vill ta emot cookies kan du antingen blockera alla cookies, radera befintliga cookies från din dator eller ställa in datorn så att du får en varning innan cookies sparas.

Vi rekommenderar att du läser igenom vår cookiepolicy noga innan du eventuellt ändrar dina cookieinställningar i din dator samt att du läser mer om cookies på andra webbplatser.

Om du ändrar cookieinställningarna kan din användarupplevelse försämras när du besöker vår och andras webbplatser.

Tänk på att om du inte accepterar cookies kan det finnas funktioner på shop.zbh.se och eller zbh.se som inte kommer att fungera för dig.

Firefox

Du raderar cookies genom att gå till Tools (verktyg) -> Options (alternativ) ->  Privacy (sekretess) -> och raderar individuella cookies eller rensar din historik.

Du blockerar cookies genom att gå till Tools (verktyg) -> Options (alternativ) -> privacy (sekretess) ->, på rullgardinsmenyn under History (historik) markerar du “Use custom settings for history” (använd anpassade inställningar för historik) -> och kryssar för “Always  use private browsing mode” (använd alltid privat webbsökningsläge) och avmarkerar “Accept cookies from pages” (acceptera cookies från sidor).

Internet Explorer

Du raderar cookies genom att gå till Tools (verktyg) -> Internet Options (internet-alternativ) -> fliken General (allmänt) -> klicka på Delete (ta bort) -> Cookies -> Delete (ta bort).

Du blockerar cookies genom att gå till Tools (verktyg) -> Internet Options internet-alternativ) -> Privacy (sekretess) -> för skjutreglaget till toppen.  På det här sättet blockerar du alla cookies. -> Klicka på OK.

Google Chrome

Du raderar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Tools (verktyg) -> Clear browsing data (ta bort webbinformation -> Delete cookies and other site data (ta bort cookies och andra webbplats- och plugindata) -> Clear browsing data (rensa webbinformation).

Du blockerar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Settings (inställningar) -> Show Advanced Options (visa avancerade inställningar) -> Content Settings (innehållsinställningar) -> klicka på “Block all sites from storing data” (förhindra att webbplatser sparar data) och markera “Block third-party cookies and site data” (blockera cookies och webbplatsdata från tredje part -> OK.

Safari

Du raderar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Settings (inställningar) -> Security (säkerhet) -> klicka på “Show Cookies” (visa cookies).  Här kan du antingen radera cookies från en enda domän eller radera alla cookies.

Du blockerar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Settings (inställningar) -> Security (säkerhet) -> under “Accept Cookies” (acceptera cookies), välj “never” (aldrig).

Kontakt rörande persondata

Om du vill få tillgång till den information vi har om dig, är du välkommen att kontakta oss på: info@zbh.se.  Om felaktiga data har registrerats eller om du har några andra invändningar, kan du ta kontakt på samma sätt. Du har rätt att få se vilken information om dig som är registrerad, och du kan invända mot registreringen enligt personuppgiftslagen.

Som kund har du rätt att få tillgång till dina insamlade personuppgiftskategorier (artikel 15) och du kan invända mot registrering enligt de relevanta bestämmelserna i EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Efter rimlig begäran kommer vi att uppdatera, ändra eller ta bort personuppgifter som vi kontrollerar, med reservation för åtgärd som innebär lagbrott.

Vi kan avvisa begäran som är oskäligt återkommande, innebär oproportionellt stort tekniskt ingripande (t.ex. utvecklande av ett nytt system eller omfattande förändring av en befintlig process), påverkar andra personers personuppgifter eller som är extremt opraktisk (t.ex. uppgifter från back-up-system). Alla frågor angående detta ska ställas till kundservice via mejl info@zbh.se.

4. Persondata

Lagstiftningen kräver att din personliga information ska förvaras på ett säkert och konfidentiellt sätt.  Vi lagrar din personliga information på servrar med höga säkerhetsnivåer som är placerade i kontrollerade anläggningar, och vår säkerhet kontrolleras regelbundet för att avgöra huruvida användarinformationen hanteras på ett säkert sätt, alltid med strikt hänsyn till dina rättigheter som användare.  Vi kan dock inte garantera 100 % säkerhet för dataöverföringar via Internet. Det innebär att det kan finnas en risk att andra obehöriga parter får åtkomst till information när data skickas och lagras på elektronisk väg. Därmed skickar du din personliga information på egen risk.

Personlig information raderas eller anonymiseras när det syfte som den samlades in för upphör.

Internets snabba utveckling innebär att det ibland kan bli nödvändigt att ändra vår behandling av persondata.  Därmed förbehåller vi oss rätten att uppdatera och ändra dessa riktlinjer för behandling av personaldata. Om vi gör detta, kommer vi självklart att korrigera datumet för “senast uppdaterad” nertill på webbsidan.  Vid omfattande ändringar kommer vi att meddela dig med ett synligt meddelande på våra webbplatser.

Du har rätt att klaga på behandling av information och data som rör dig.  Klagomål skickas till Datainspektionen.

Kontakta oss

Du kan kontakta shop.zbh.se och eller zbh.se via:

E-post: info@zbh.se

Telefon: 046 71 20 00 (Tis – Tors 10:00 – 12:00)

Post:

Zeöected by Houze AB

Att:  Kundservice

Sätvie bygata 80

244 94 Furulund

Sverige

Version 2 – Sep 2019